A méhek a virágokból nektárt és virágport gyűjtenek. A nektárt a kaptárban kicsit módosítják, elpárologtatják belőle a felesleges vizet, enzimekkel dúsítják, és ha kész, vékony viaszréteggel lefedik, hogy sokáig elálljon. A méhész a fedett mézes keretek egy részét elveszi, eltávolítja a viaszréteget és kipergeti belőlük az érett mézet.

A méz rendkívül összetett hatású táplálék:

Egészséges, mert számtalan hasznos anyag van benne, mint például enzimek, vitaminok,    illóolajok, ásványi anyagok, szerves savak.
• A méz jó édesítőszer, mivel többféle cukrot is tartalmaz.
A méz nem hízlal. Különböző cukrai nem zsírként raktározódnak el, hanem elégnek az    izmokban, elraktározódnak a májban illetve a bél mikroorganizmusait segítik.
Könnyen emészthető, mert cukrai könnyen felszívódnak, savai emésztésjavítók.
A méz gyógyít is. Minden méznek megvan a maga gyógyhatása.
Antibakteriális hatású, mivel fertőtlenítőanyagai gátolják a baktériumok elszaporodását, ezért    nem káros a fogakra sem.

Fogyasszon minél több mézet Ön és családja! Egészségesebbek lesznek!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                          Copyright © Tóth Zoltán 2007. Minden jog fenntartva.